Klaar!

Nieuw dak op de manege, project afgerond!

Er is weer een gigantisch mooi project afgerond. Vakantie vieren met een heerlijk fris dak boven je hoofd. Want de manege heeft een volledig nieuw dak! Het dak was aan vervanging toe, maar goh wat een kostbare aangelegenheid is dat! De overheid is gestopt met het stimuleren van dakrenovaties dus dat duurde nog wel even dacht ik. Maar soms komen er gelukjes op je pad en konden wij veel eerder dan gedacht het dak van de manege en het vakantieappartement renoveren!

De voorbereiding

Zo blij als een kind ging ik mij verdiepen in bouwbedrijven die dat deden, want een “meisje” uit de stad is daar niet heel bekend mee. Ik vond gelukkig een bedrijf die binnen het budget wilde blijven. Na wat passen en meten kon de renovatie dag ingepland worden.

Op de dagen ervoor waren er al veel voorbereidingen gedaan. Rondom de manege alles vrijmaken (er lag aardig wat spul zoals op ieder boerenerf..), de containers werden geleverd voor de oude golfplaten en de nieuwe golfplaten werden geleverd. Dat gaf al een mooi beeld van de enorme hoeveelheid wat er op zo’n dak gelegd wordt.

De langverwachte dag, een nieuw dak

Op 6 oktober 2020 ging er dus weer een wens in vervulling! De heren van het bouwbedrijf kwamen al vroeg in de ochtend met enorme machines! Eerst werden de oude golfplaten vakkundig verwijderd, wat 2 dagen in beslag nam. Gefascineerd stond ik toe te kijken en wat een enorme klus was het! Op de derde dag konden de nieuwe golfplaten erop gelegd worden. Maar helaas regende het pijpenstelen! Wat de klus wel moeilijker maakte.

Wat een euforie toen het spiksplinter nieuwe dak met lichtnok erop lag! Genieten en er werden tevens ook nieuwe witte windveren aan de voor- en achterzijde geplaatst en nieuwe dakgoten! Een mooi nieuw dak boven het hoofd van de paarden en van gasten!

Een geslaagd project en op naar de volgende! De paddock met schuilstal voor de gast paarden.

Share this post

Locatie

Ooldselaan 32
7245 PR Laren (Gld)

Contact

Telefoon : + 31 (0) 6 155 930 25
Email : info@stalrhosyr.nl

In- en Uitchecken

Inchecken vanaf 15:00
Uitchecken tot 11:00